Welkom bij Schenk Tanktransport

Schenk Tanktransport is opgericht in 1925 als handel in zand en grind annex transportbedrijf. Eind 50-er jaren van de vorige eeuw werd een start gemaakt met tanktransport. Er werd voornamelijk stookolie, huisbrandolie en benzine/diesel vervoerd. Als gevolg van het toenemende belang van de tanktransportactiviteiten werd in de loop van de jaren 80 de handel in zand en grind beëindigd en specialiseerde Schenk zich in tanktransport.

Inmiddels is het bedrijf in handen van de 3e generatie Schenk en wordt er vrijwel uitsluitend bulktransport per tankwagen verricht.

Na 1990 kwam de groei van Schenk Tanktransport in een stroomversnelling. Het overnemen van activiteiten van collega transportbedrijven en het overnemen van eigen vervoer van zowel olieproducenten als producenten van industriële gassen in binnen- en buitenland alsmede autonome groei zijn en blijven een belangrijke bron van de expansie van Schenk Tanktransport.

Schenk Tanktransport is een dynamisch en gespecialiseerd internationaal tanktransportbedrijf. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit (internationaal) transport van brandstoffen, smeeroliën, LPG, industriële gassen, bitumen, chemicaliën en vloeibare meststoffen. De producten die worden vervoerd vereisen alle dedicated transportmaterieel. Hiermee onderscheiden wij ons binnen de branche. Het bedrijfsbeleid is erop gericht om op efficiënte wijze veilige en kwalitatief hoogstaande diensten aan te bieden aan onze opdrachtgevers. Om deze doelstelling te bereiken richten wij onze aandacht met name op het kwaliteits- en veiligheidsbeleid, het personeelsbeleid, de voertuigtechniek en een op maat gesneden aanpak van de specifieke wensen van onze opdrachtgevers. Met vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Polen en Oostenrijk is ons bedrijf goed vertegenwoordigd in Noordwest en Centraal Europa.

Ordertaking, rit-/wagenparkplanning en chauffeursplanning vinden gecentraliseerd per land van vestiging plaats. Onze transportactiviteiten worden uitgevoerd in ploegendiensten gedurende 6 of 7 dagen per week. Daartoe beschikken wij over een 24-uurs systeem voor de planning. Op maat ontwikkelde software wordt gebruikt om onze opdrachtgevers zo efficiënt mogelijk te bedienen. Middels online verbindingen zijn wij verbonden met voorraadtanks (telematica) en de software van onze opdrachtgevers. Naast transportefficiency bereiken wij hiermee een meer efficiënte administratieve afhandeling van onze dienstverlening.

Onze chauffeurs en voertuigen worden aangestuurd en gevolgd middels een boordcomputer. De geladen en geloste volumes worden middels de boordcomputer bevestigd en de positie van de voertuigen kan via GPS (Global Positioning System) worden gevolgd. Onze planning kan via inlogverbindingen met de opdrachtgevers de vervoerde volumes en bijzonderheden bevestigen in het systeem van de klant.

De solide basis van Schenk, de betrokkenheid van het personeel, de uitgebreide kennis van het vak en de capaciteit om flexibel te reageren biedt (potentiële) opdrachtgevers een goede partner in transport.

Training en opleiding

Training en opleiding van het personeel nemen een belangrijke plaats in bij Schenk. Vooral aan "Behaviour Based Safety" (BBS) wordt veel aandacht besteed.  
De werknemers, en met name de chauffeurs, zijn het visitekaartje van Schenk en de opdrachtgever.

klik hier

Veiligheid staat voorop

Het kwaliteits- en veiligheidsbeleid lééft bij Schenk Tanktransport. Alle vestigingen van Schenk Tanktransport zijn dan ook SQAS gecertificeerd. Dit beoordelingssysteem geeft de garantie dat het vervoerende bedrijf voldoet aan de strenge eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. klik hier

Internationaal

Het hoofdkantoor van Schenk Tanktransport is gevestigd in Nederland (Papendrecht). Met vestigingen in Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk en Polen is Schenk Tanktransport goed vertegenwoordigd in Noordwest en Centraal Europa. klik hier

Techniek en wagenpark

Schenk beschikt over een eigen werkplaats met gespecialiseerd personeel. Onderhoud en reparaties aan tankopleggers en trekkers worden grotendeels in eigen beheer uitgevoerd. Snel reageren en maatwerk in technische oplossingen is hiervan het resultaat. klik hier